Tähän on tultu !

Kirjoittaja: Kristaa Jokela

Kaksi viikkoa elinaikaa, terminaalihoitopäätös, hengityskone, useita kymmeniä perfuusoreita, jotka pumppaavat taukoamatta piskuiseen tyttöseen lääkettä. Kivuliaat virtsatietulehdukset, ruokakokeilut, lääkekokeilut, käsi- ja jalkalastat, morfiinit, nenämahaletkut, imulaitteet, taukoamatta soinut kätkythälytin, ja tässä vain murto-osa Salvian alkutaipaleesta.

Myöhemmin lukuisia keuhkokuumeita, rs-viruksia, virtsatietulehduksia, erilaisia flunssia. Kuoleman porteiltakin selvitty neljä kertaa. Kymmeniä, ellei jopa satoja yhdessä vietettyjä öitä infektio-osastolla ja teho-osastolla. Nämä kaikki tapahtumat Salvia on selättänyt, mikä on aivan uskomatonta.

Nyt on aika pysähtyä hetkeksi, ja alkaa kerätä hedelmiä. Jo viime vuonna vietimme yhdessä Salvian 5-vuotis syntymäpäivää ja joulua ensimmäistä kertaa kotona. Kaikki edelliset juhlat olivatkin vierähtäneet sairaalassa.

Huomenna aamunkoitteessa alkaa uusi taival Salvian elämässä. Tuo äärettömän kaunis ja suloinen peikkopörröpää aloittaa oman räätälöidyn koulumaailmansa. Osaatte varmasti kuvitella tätä tunneskaalaa, mitä isänä käyn tällä ihanalla hetkellä lävitse. Tuntuu aivan suurenmoiselta päästä pakkaamaan Salvian koulureppua, vaatteita ja muita tarvittavia lääkkeitä, apuvälineistä puhumattakaan. En osaa oikein vielä kuvitella, miltä se aamusta tuntuu, kun h-hetki koittaa. Isän pieni prinsessa tullaan taksilla hakemaan kotoa. Todennäköisesti siinä tunnemyrskyssä tulee jokunen pisarakin kyynelkanavista vuodatettua.

Tämäkin päivä tulee koettua. Siihen eivät uskoneet lääkärit, eivät ystävät tai sukulaiset. Ei kukaan, en edes minä itse. Ainoa, joka uskoi että koulutaival alkaa, on ollut Salvia itse. Hän on ollut ja on äärimmäisen sitkeä ja valtava taistelija vailla vertaa. En voi muuta kuin toivottaa niin rakkaalle lapselleni hyvää ja antoisaa koulutaipaleen alkua.

T: Isä

Mainokset

13 kommenttia

Kategoria(t): Kristaa

13 responses to “Tähän on tultu !

 1. Katja K.

  Antti-eskarilainen ja muu perhe toivottaa Salvialle hienoa koulutaivalta! ❤

  • Riia

   Minulle tuli kylmät väreet lukiessa ja kyyneleet tuppaavat esiin, kun tätä kommenttia kirjotan. Paljon onnea Salvian uudelle taipaleelle niin tytölle kuin isälle itselleenkin!

 2. Anu

  Hienoa Salvia ja iskä! Saa olla ylpeä! ❤

 3. Kirsikka

  Paljon onnea isille ja Salvialle, olette molemmat supersankareita !! Voimia ja jaksamisia tuleviin päiviin :))

 4. Hanna K.

  Ihanaa! 🙂 Ja kiitos rohkaisevasta kirjoituksesta!

  Lumikukan ensimmäiset vuodet ovat myös olleet täynnä infektioita, osa hyvin vakaviakin kuten teillä. Nyt on alkanut viimein helpottaa siltä osin. Lumikukka täyttää syksyllä 3v.

  Meille on ollut vaikeaa kuvitella Lumikukan tulevaisuutta, jotenkin hän tuntuu niin hauraalta ja olemme pelänneet, että jokin infektio onkin hänelle lopulta liikaa. Nyt alamme pikku hiljaa uskaltaa taas uskoa ettemme menetäkään häntä. Ja että jonakin päivänä meidänkin pikkuisemme menee kouluun. 🙂

 5. Minna Sulanen

  Salvialle toivotan oikein mukava koulualoitusta. Voin kyllä kuvitella iskän tunteet kun tytön koulureppua pakkaa!

  ja toivotaan että taksi tulee aina ajallaan:)

 6. Mahtavaa!! Pienelle ekaluokkalaiselle roppakaupalla tsemppiä ja kaikkea hyvää kouluun. Iskällä on nyt oiva syy paukutella henkseleitä! Onnittelut molemmille.

 7. Tarja

  Voi Salvia! Suloinen, reipas, rohkea pieni taistelijatyttö. Paljon varjelusta ja onnea koulutielle! Ja isille lämmin voimahalaus, kyllä Salvia selviää. Tästäkin

  Iloisena teitä ajatellen,

 8. Hei Kristaa,

  Teillä on ollut Salvian kanssa kyllä urakka että olette tähän saakka päässeet., onnea rutkasti! Nauttikaa nyt tästä elämäntilanteesta ennen siirtymistä seuraavaan 🙂
  T:Annu

 9. Nina

  Aivan ihanaa että taistelija tyttönen pääsee aloittamaan näin tärkeän ja ison vaiheen elämässään ❤ Siihen ei todella helpolla ole päästy.
  Onnea koko perheelle uudesta jännästä ajasta koulu maailmassa 😀

 10. Ansku

  Eksyin tänne sivuille ja luin heti sinun kertomuksesi Salvian vaikeasta alusta tähän päivään asti..täytyy sanoa että kyyneleet valuivat juttua lukiessa. Olet kyllä mahtava isä, kun jaksat neitiä hoitaa yksin.. ihana että Salvia pääsee kouluun, voimia ja enkeleitä hänen matkalleen ❤ ja jaksamisia sinulle!!

 11. Mia

  Mahtava ”sissi” tuo Salvia :o), tsemppiä koulutaipaleelle ja uudelle elämänvaiheelle. Meidänkin Jasper aloitteli ekaa luokkaa ja eilen oli saanut hienon keltaisen lippiksen,”olen ykkönen” ja äidiltä tuli kyyneleet silmiin.
  Oikeen hyvää jatkoa ja voimia :o)) !

 12. Satu Lepistö

  Tuli ilon itku, kun luin tätä. Salvian tarina jaksaa hämmästyttää ja liikuttaa joka ikinen kerta. Ihanaa kouluaikaa Salvialle, terveisin Sarah

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s