Leijonaa metsästämässä

Kirjoittaja: Hanna Leskinen

Palasimme viime sunnuntaina kotiin Voimauttava vertaistuki- viikonlopun vietosta Iitistä. Ja kylläpä onkin voimautunut olo. Taas muisti sen, että kukaan ei ymmärrä erityislapsen vanhempaa, niinkuin toinen erityislapsen vanhempi. Paikalla oli paljon vanhoja tuttuja, mutta myös uusia mukavia tuttavuuksia. Ensimmäistä kertaa mukana olleista joku sanoi, että oli hieman pelännyt, käykö niin, että kaikki istuvat ringissä voivottelemassa tippa silmässä, kuinka rankkaa on. Niin ei todellakaan käynyt, eikä ole aiemminkaan käynyt.
En ole aikoihin nauranut niin paljon, kun nyt viikonlopun aikana. En ole myöskään hetkeen liikuttunut niin paljon, kuin tämän viikonlopun aikana. On upeaa, kun saa kuulua ryhmään, jossa ei tarvitse selitellä eikä puolustella. Saa olla niin heikko tai vahva kuin on. Leijonaemot on myös siitä upea ihmisjoukko, että tunteiden kertomista tai näyttämistä ei tarvitse pelätä, hävetä tai salata.

Näissä tapaamisissa kukkii huumori, usein myös varsin musta. Sitä ei välttämättä voi ymmärtää, jollei ole samaa kokenut. Viikonlopun aikana teimme erilaisia draamaharjoitteita, matkaa omaan itseen, tunteisiin, toiveisiin ja tulevaisuuteen. Harjoittelimme vakuuttavaa äänenkäyttöä (se muuten lähtee palleasta), saunoimme, söimme hyvin ja puhuimme, nauroimme ja itkimme. On aina yhtä hienoa huomata, kuinka saumattomasti entuudestaan toisilleen tuntemattomat ihmiset löytävät jutunjuurta ja yhteistä puhuttavaa.

Harjoitteiden kautta moni löysi uusia asioita, oivalluksia, kenties vastauksiakin. Harjoitukset herättivät ainakin minussa itsessäni taas monia uusia prosesseja, joita on nyt hyvä lähteä työstämään. Lämmin kiitos kaikille mukana metsästäneille!

(Leijonaemojen Voimauttavassa Viikonlopussa draamaharjoitteita ja matkaa minuuteen ohjasivat näyttelijä (FIA) Katri ja Jan Nyquist. Leijonaemot ry kiittää heitä uskomattoman hienosta koulutuksesta! )

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Hanna

One response to “Leijonaa metsästämässä

  1. Tarja

    Hei!

    Kylläpä kuulostaa mukavalta. Voi kun olisin ollut mukana itkemässä ja nauramassa kanssanne! Toivottavasti pääsen keväällä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s