Sairaiden lasten vanhempien vetoomus päättäjille

Avoin kirje päättäjille ja tiedotusvälineille 12.4.2012

Sairaiden lasten vanhempien vetoomus päättäjille

Me sairaiden lasten vanhemmat Leijonaemot ry:ssä olemme huolissamme Helsingin Lastenklinikan ja Lastenlinnan ahtaista ja korjauskelvottomista tiloista. Mielestämme päätöstä uuden lastensairaalan rakentamisesta ei saa enää lykätä tulevaisuuteen, kuten julkisuudessa on kerrottu (Helsingin Uutiset 2.4.2012).

Joulukuun 7. päivänä luovutimme peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille ja HUS:n päättäjille yli 15 000 allekirjoittajan adressin, jossa vetosimme päättäjiin uuden lastensairaalan rakentamiseksi. Adressinluovutustilaisuudessa ministeri Guzenina-Richardson kertoi, että uusi lastensairaala rakennetaan viipymättä. Asian kiireellisyyden vuoksi hän sanoi perustavansa jo samalla viikolla hankkeen etenemisestä huolehtivan työryhmän. HUS:n päättäjät niin ikään lupasivat kiirehtiä uuden lastensairaalan rakentamista ja siihen liittyvää päätöksentekoa. Mikään muu hanke ei olisi lastensairaalaa tärkeämpi.

Pettymyksemme oli melkoinen luettuamme äskettäin lehdestä, että päätökset uuden lastensairaalan rakentamiseksi puuttuvat vielä. Ajavatko muut rakennushankkeet lastensairaalan edelle? Ministeri Guzenina-Richardsonin lupaamaa työryhmää ei ole vieläkään perustettu. HUS:n päättäjät eivät myöskään ole kiirehtineet lastensairaalaan liittyvää päätöksentekoa, vaikka niin lupasivat. Lehtitiedon mukaan uutta lastensairaalaa saadaan odottaa vielä vuosia (Helsingin Uutiset 2.4.2012). Uusi lastensairaala kuuluu olevan tärkeä, mutta ei niin tärkeä, että sitä alettaisiin rakentaa, tai edes suunnitella rakennettavaksi lähitulevaisuudessa. Lapset joutuvat odottamaan, vaikka lasten sairastuessa aikaa on vähiten hukattavaksi.

Me vanhemmat vaadimme, että päätökset lastensairaalan rakentamiseksi tehdään viipymättä. Vaadimme, että valtio ja HUS toimivat yhdessä lastensairaalan rakentamiseen tarvittavien päätösten tekemiseksi. Leijonaemot ry jatkaa aktiivisesti työtään yhdessä muiden järjestöjen kanssa, jotta uusi lastensairaala saadaan Suomeen mahdollisimman pian. Hyvä päättäjä, pyydämme Sinua tekemään samoin ja viemään asiaa eteenpäin omalla tahollasi.

Ystävällisesti,

Leijonaemot ry

Janet Grundström                            Annu Heikinheimo                             Merja Rukko

0400-4877209                                                                                      040-1326848

Mainokset

5 kommenttia

Kategoria(t): Annu, Janet, Merja

5 responses to “Sairaiden lasten vanhempien vetoomus päättäjille

 1. i

  Mahtavaa että olette muistaneet edistää tätä tärkeää asiaa! Toivottavasti jotakin konkreettista tapahtuisi, pian.

 2. Poikani Arvo, 12 v., oli yksi heistä, joka luovutti peruspalveluministeri Guzenina-Richardssonille kansalaisadressin, jossa vaaditaan uuden lastensairaalan rakentamista. Tämä tarve on ollut jo 40 vuotta. Jo vuonna 2000 olin vaatimassa uuden sairaalan saamista. Silloin minulle nauroivat naurismaan aidatkin – mutta ei yksikään vanhempi, joka oli joutunut ao. sairaalassa asumaan. Nyt tilanne on muuttunut: ei vain asiakkaat vaan myös lastenklinikan henkilökunta vaativat uusia tiloja!
  Kehä I:n 3-4 km:n perusparannus maksaa 160 miljoonaa euroa, uusi lastensairaala 10 miljoonaa euroa VÄHEMMÄN. Kyse ei siis ole enää rahasta, vaan tahdosta: välitämmekö sairaista, pienistä lapsista vaan annammeko (lähi)tulevaisuudessa heidän kärsiä – ja menehtyä – sen takia, että poliitikot eivät halunneet auttaa ja antaa tätä valtion- ja kuntien budjettien mittakaavassa mitätöntä summaa heikoimpien pelastamiseksi.
  Mittamme on täynnä ja me jaksamme räksyttää niin kauan, että uusi lastensairaala saadaan. Mikäli ennen lastensairaalaa valmistuu joku Guggenheim-museo, katson sen rikokseksi ihmisyyttä kohtaan, sillä sairaiden lasten huippuhoidon olosuhteiden näkökulmasta 54 vuotta vanha Helsingin Kulttuuritalokin on Guggenheimia varten liian uusi!

  Kamppailua juhlien,

  Raisa Lehtomäki, Helsinki

 3. Hilkka

  Nyt vaan kaikki leijonaemot ja muut lukijat kyselemään lupausten perään!

  Laitoin viestiä sekä facebooksivujen kauttahttps://www.facebook.com/pages/Maria-Guzenina-Richardson-uudestaan-Eduskuntaan-2011/161966833856273 että webbisivujen kautta http://www.mariaguzenina.net/lomake.html?id=1. Fiksu ihminen ainakin vastaisi, miksi hanke ei edisty….

 4. Anja Kiiskinen

  Lapsissahan on kansamme tulevaisuus. Olisikin erittäin tärkeää, että kun lapsi sairastuu ja joutuu sairaalahoitoon, nämä puitteet olisi parhaat mahdolliset. Itse olen jo 74 v.s äiti. Kyllä nämä lasten hoitolaitokset ovat etusijalla ja kiirellisiä asioita jotka tulee saada HETI kuntoon.Päättäjät herätkää.

 5. Hilkka

  Sain ministeriltä vastauksen:
  Sosiaali- ja terveysministeriöön on perustettu toimeksiannostani työryhmä
  paitsi etsimään rahoitusratkaisua uuteen lastensairaalaan, myös
  kartoittamaan muita lasten ja nuorten terveydenhuollon pulmakohtia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s