Ensimmäisiä kertoja

Kirjoittaja: Sannika

Jotkut äidit murehtivat sitä, kun lapsi on päivähoidossa eikä itse olekaan paikalla kokemassa ensimmäistä nelisainaista lausetta. Entä jos lapsi oppii hoidossa solmimaan kengän nauhat, kirjoittaa oman nimensä, hyppii yhdellä jalalla tai tekee jotain muuta merkittävää sen ensimmäisen kerran.

Eräs tuttu äiti harmitteli kuinka oli jättänyt lapsen isänsä kanssa, mennyt itse jumppaan ja lapsi oli sanonut ensimmäistä kertaa uuden sanan. Olisiko kuitenkin pitänyt jättää jumppa väliin?

Suurin osa äideistä tai isistä ehtii kuitenkin onneksi kokea yhdessä lapsen kanssa sen ensimmäisen hymyn, ensimmäisen kääntymisen vatsalta selälle, ensimmäisen istumaannousun, ensimmäiset askeleet… isoja onnenaiheita on paljon.

Erityisen hymyä jouduttiin odottamaan melko kauan. Mitä voisi olettaakaan, kun lapsi asuu sairaalassa, pötköttelee suurimman osan ajasta sängyssä letkujen ja piuhojen päässä, nukkuu paljon.

Onneksi hyvää kannattaa odottaa.

Sairaalan henkilökunnan ammattitaidosta kertoo se, että kukaan ei puhunut lapsen hymystä ennen kuin itse olin asiaa ihastellut. Onhan hyvin todennäköistä, että ensimmäisen hymyn sai joku hoitajista silloin kun en ollut paikalla. Erityinen nimittäin asui kuukausikaupalla osastolla, jossa vanhemmilla ei ole mahdollisuutta olla yötä. Koska elämää oli myös sairaalan ulkopuolella, usein ehdin paikalle vasta aamutoimien lopuksi – ja illalla lähdin kotiin niin että ehdin antaa hyvänyönsuukon kotona myös
Esikoiselle.

Sitten kun se hymy tuli, oli se maailman ihanin. Muutaman kuukauden odottelu on pikku juttu sen rinnalla, että koko loppuelämän hymy syttyy aina kun äiti tulee näkyviin. Se hymy sytyttää auringon sisälläni joka päivä.

Nyt kun Erityinen on isompi ja minä käyn töissä, tiedän että missaan monta ensimmäistä kertaa. Uusia ilmaisukeinoja tulee puheterapeutin luona, pallonheittoja ja askelia fysioterapeutin luona, oivalluksia ja oppimisia kuntouttavassa päivähoidossa. En ehdi enkä pysty olemaan joka paikassa mukana.

Ajattelen niin päin, että ei sillä ensimmäisellä kerralla ole niin väliä. Kunhan saan nähdä ja kokea suuren osan seuraavista.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Sannika

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s