Inhimillinen virhe

Kirjoittaja: Marianna Tikkanen

Voi että, minä olen väsynyt tuohon selitykseen: No, se nyt oli vain inhimillinen virhe! Ei kukaan tehnyt mitään tahallaan! Kuka ottaa vastuun, kun on tapahtunut tuo kuuluisa inhimillinen virhe? Ei kukaan tai no, se kenelle virheen seuraukset koituvat, harmi.

CT-kuvien katsojalle tapahtui tuo inhimillinen virhe kahdesti tulkitessaan päästäni otettuja kuvia. Vuosien jälkeen aivokasvain kuitenkin lopulta löytyi ja selityksenä oli inhimillinen virhe, ei kukaan ole tahallaan tulkinnut kuvia väärin! No, ei toki tahallaan, mutta onko näin käynyt huolimattomuuttaan. Tuon inhimillisen virheen vuoksi olen vammautunut loppuiäkseni.

Lapsi laitetaan koulusta murtuneella kädellä (koulutapaturma) taksiin, joka kuljettaa häntä ympäri kaupunkia yli tunnin; huom. lapsi ei aikaisemmin ole kulkenut ko. taksilla, taksimuutos on tehty sinä aikana, kun lapsi on ollut toipumassa sunttileikkauksesta eikä asiasta ole informoitu meitä. Kun kysyn asiaa miksi näin on toimittu, saan taas vastaukseksi ”inhimillinen virhe”, ei kukaan ole tehnyt mitään tahallaan! No, tuon kyydin jälkeen lapsi on kivulias, väsynyt ja vasen puoli nykii hurjasti; lapsi lepäämään ja kipulääkettä kiireesti!

Kelalta neuvotaan tekemään yhdestä lapseni päätöksestä valitus 2.5. mennessä, mutta ihmettelen onko se mahdollista kun päätöksestä on yli vuosi aikaa ja valitusaika lukee papereissa 37 päivää. Kun kysyn asiaa, on se taas vain inhimillinen virhe, virkailija vain erehtyi vuosiluvusta.

Kysyn sairaalassa onko lapseni saanut aamun epilepsialääkkeet ja saan vastaukseksi, että on. Iltapäivällä hoitaja kuitenkin tuo kovalla kiireellä aamun lääkkeet ja taas kerran on tapahtunut inhimillinen virhe ja niin edelleen.

Kuvitellaanpa, että minä ajan suojatiellä jalankulkijan päälle, koska aurinko häikäisee kovin. Sopiiko, että kuittaan asian sanomalla: se oli inhimillinen virhe, en tehnyt sitä tahallani!

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Marianna

One response to “Inhimillinen virhe

  1. t

    Puhumattakaan siitä, kun lääkäri tekee lapselle erikoisen, virheellisen diagnoosin, eikä edes keskustele siitä vanhempien kanssa. Asia selviää vasta kun lapsen paperit tilataan itse sairaalasta.

    Vanhemman tehdessä muistutuksen sairaalaan, lääkärin vastaus on ”se olisi voinut olla niin!”

    Mutta kun ei ollut. Ja vaikka olisi ollut, olisi diagnoosi pitänyt kuulla kasvotusten lääkärin suusta eikä lukea lapsen papereista kotona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s