Leijonaemot ry:n puheenjohtaja Pia Lemmetyn juhlapuhe Malmitalolla 15.5.

15.5.2015, Helsinki

Rakkaat Leijonaemot, arvoisat yhdistyksen perustajajäsenet,

kuten jo yhdistyksen nimi kuvaa, on Leijonaemot ry vahvojen ihmisten ja suurten tunteiden yhdistys.

Leijonaemot ry on poikkeuksellinen yhdistys. Edustamme asioita, joiden kanssa harva toivoisi joutuvansa tekemisiin ja toisaalta me kaikki olemme Leijonaemoja myös ilman, että kuuluisimme yhdistykseen.

Leijonaemot ry on kasvanut valtavasti kymmenessä vuodessa. Olemme saavuttaneet paljon hyvää ja meidät tunnetaan valtakunnallisesti yhdistyksenä, joka vaikuttaa ja yhdistyksenä, joka saa aikaan. Olemme saaneet paljon kiitosta toiminnastamme monelta taholta.

Toimintamme ei olisi mahdollista ilman upeita vapaaehtoisia. Mielestäni yhdistyksessä toteutuu kauneimmalla mahdollisella tavalla ajatus ja sanonta, että kun joskus apua saa, sitä tajuaa myös antaa: vaikeita asioita kokeneet haluavat auttaa muita heti, kun siihen on jaksamista. Toisaalta, jaksamista lisää myös mahdollisuus auttaa muita. Haluankin kiittää joka ikistä vapaaehtoista, joka on panoksellaan tehnyt yhdistyksen toiminnan mahdolliseksi.

Vapaaehtoisten työtä koordinoi ja johtaa sekä yhdistyksen toimintaan liittyviä asioita hoitavat neljä työntekijäämme, joille haluan myös lausua kiitokset tämän puheen myötä. Ilman kiinteää toimipistettä tehtävä työ ja erityislapsiperheen arjen ja työn yhdistäminen ei aina ole mutkatonta.

Leijonaemojen toiminta on valtakunnallista, monipuolista ja kuitenkin myös yksilöllistä. Leijonapartio auttaa vaikeissa tilanteissa olevia. Kun yhdistys perustettiin kymmenen vuotta sitten, jätettiin säänöistä tarkoituksella pois yhteiskunnallinen vaikuttaminen: kuitenkin nyt kymmenvuotispäivän kynnyksellä sääntöjä tarkistettiin ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen otettiin mukaan. Olemme saanet niin paljon isoja yhteiskunnallisia asioita aikaan, että sitä ei enää voinut sivuuttaa. On myös todettava, että jos yhteiskunta hoitaisi hommansa paremmin, voisimme me keskittyä toimintamme ytimeen eli vertaistukeen. Kuitenkin maassamme on epäkohtia paljon aina omaishoidon tukiasioista perheen tukemiseen akuutin kriisin keskellä.

Olen hyvin ylpeä saadessani toimia tämän yhdistyksen puheenjohtajana. Uskon, että Leijonaemot ry:n kasvu jatkuu yhä, sillä tarvetta toiminnalle on. Toivon, että myös rahoittajamme näkee kaiken sen potentiaalin , mikä Leijonaemoihin on kätkettynä: ilman riittäviä resursseja emme pääse toteuttamaan kaikkea sitä hyvää, joihin Leijonaemoilla olisi kapasiteettia ja mahdollisuuksia.

Haluan toivottaa kaikille upeaa juhlapäivää ja kiitän teitä kaikkia siitä, että olette täällä. Muistakaa aina pitää huolta myös itsestänne ja rakastakaa itseänne. Antakaa itsellenne lupa olla Leijonaemo sen kaikessa merkityksessä.

Kiitos.

Ystävällisin terveisin

Pia Lemmetty

Hallituksen puheenjohtaja, Leijonaemot ry

IMG_9323

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemot ry, Pia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s