Matkalla muumilaaksoon

Leijonaemot 10 vuotta juhlagaalassa 15.5. näyttelijä Kaija Pakarinen ja Leijonaemojen perustajajäsen Tarja Lähdemäki lausuivat Leijonaemojen kirjoittamia runoja Leijonaemoudesta ja erityislapsiperheiden elämästä. Alla oleva runo on osa tätä runokokoelmaa.

Kirjoittaja: Laura Paronen

Tämä on taas se pahin epätoivon, epätiedon, epävarmuuden hetki. Päivät on pakko täyttää toiminnalla, ettei pysähdy. Jäätyisin. Kauhun tasapainoilua. Yöt ovat pitkiä, hiljaisia. Itkuisia. Kotona asuvan pelon voi aistia. Tämän tietävät vain hetkessä eläneet.

Bensaa ja perunamuusia. Pakkaan taas sairaalamatkakassin. Sairaalavaihtovaatteet, unilelun – varmuuden vuoksi, kerrasta oppineena. Rampista moottoritielle. Jos aika pysähtyis nyt!

En löydä parkkipaikkaa. Vien uimarannan parkkiin. Oiskin kesä jo. Kassissa oiskin rantakamppeet: eväät, viltti, uikkarit. Juostaisiin kilpaa kylmään veteen ja kiljuttaisiin. Mutta me juostaan ihan toisenlaisiin kylmiin vesiin, toiseen suuntaan. Emme tosin löydä sinnekään, harhailemme keskussairaalan kellarissa kunnes joku ystävällinen, jolla roikkuu kulkulupa kaulassa, opastaa meidän perille. Toiseen taloon. Se on siellä muumilaaksossa, ne sanoivat. Mutta emme me ole koskaan käyneet muumilaaksossa!! Se ei olekaan Naantalin, auringon kaupungin hauskuuttelua, se on täällä. Hortoillessamme kokonaan toiseen taloon, ihmettelen merkitystä. Se ei näytä ollenkaan pyöreältä, siniseltä, herttaiselta, kutsuvalta muumitalolta. Se on keltainen, enemmän suorakaide isoine lasi-ikkunoineen. Se on pelottava – jo ajatuksena. Seisomme ovella, pelkään että jos siitä astumme, paluuta ei ole. Mutta mentävä on. Myyt, mymmelit, hemulit – täältä tullaan! Elämä on kaunein satu.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemo, Leijonaemot ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s