Leijonaemojen tunteet

Leijonaemot 10 vuotta juhlagaalassa 15.5. näyttelijä Kaija Pakarinen ja Leijonaemojen perustajajäsen Tarja Lähdemäki lausuivat Leijonaemojen kirjoittamia runoja Leijonaemoudesta ja erityislapsiperheiden elämästä. Alla olevat runot ovat tästä runokokoelmasta.

Kirjoittaja: R. Niemelä

Suru
Aamuyö ja hereillä vielä. Katseeni täyttyy sinusta.
Illan itkuvirsi ei enää soi, huutaa. Aamulla hartiat vastaanottotiskillä.
Syli ei riitä. Kannan sinut kotiin, itse kannat
kivun. Kotiinkuljetuksena tutunnäköinen kirjekuori. Kansion verran apua, pitäisi olla kiitollinen.
Sinä kaikesta arvokkain käyt jollekin kalliiksi.
Rakkaus kiviraunioina, rahaa vielä on.

Ilo
Mäen päällä vettä ojassa, puro solisee hiljalleen. Mennään alas katsomaan, siellä on vesiputous. Et ole nähnyt sellaista ennen. Kysyt missä muualla on vesiputouksia? Onko Kiinassa? Venuksessa? En kyllästy tähän koskaan. Hehkut.

Missä kaikki laivat on? Mennään etsimään metsästä. Raippa raippa raippa raa, näin me täällä marssitaan. Viedään tuohen palasia tunnelin päähän. Mene pian katsomaan, kohta ne on toisella puolella! Olet virran juoksua, minä lähempänä sinun maailmaasi. Uittopuuhissa kolme sukupolvea, tiedän isän olevan ylpeä nyt.

Saatetaan tuo laiva järveen saakka. Hoplaa hyppäät sylissäni märkien kohtien yli. Tökitään kepillä lisää vauhtia. Jos minä pidän sinusta kiinni ja sinä kurotat, meistä tulee pitkä keppi. Tänään metsä on esteetön, meillä on toisemme. Löydät vielä muitakin toisia. Hurraa, se onnistui! Hoplaa, hoplaa, sylihyppyjä kotiin asti.

Suru
Kahvilassa, kupissa mustaa. Huumori hyppää pöytään yllättäen. Mistä me äsken puhuimmekaan. Ai niin siitä. Sinä toivot sitä, mitä minä eniten pelkään. Otan sinua kädestä, en päästä irti. Pahoittelet taas oloasi, et taida tietää kuinka samalla autat minuakin. Tässä hetkessä emme ole yksin surullisia. Kerroin juuri sinulle, kuinka poikani oppi eilen uutta. Iloitset siitä tänään kanssani. Tiedämme molemmat, että vuoden päästä se taito voi olla jo mennyttä. Onneksi osaat esittää niin hyvin. Huomenna teemme töitä yhdessä niin kuin mitään ei olisi ollutkaan. Se sujuu kuin tanssi sinun kanssasi. Tässä me olemme, sisarukset itku ja ilo. Enkä tiedä kumpi meistä on kumpi.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s