Ihan paras arki – yes, koulut alkavat!

Kirjoittaja: Janet Grundström

Koululaisten pitkät lomat aiheuttavat monessa perheessä järjestelyongelmia. Miten koululainen pärjää itsekseen, kun vanhempien loma on vain neljä viikkoa? Vanhempien lomat eivät riitä kattamaan koululaisen pitkää lomaa, vaikka he pitäisivät lomansa eri aikaan. Olisi myös tärkeää, että perhe saisi lomailla ja viettää aikaa yhdessä.  Kun perheessä on erityislapsi ei tilanne helpota lapsen iänkään myötä. Vammaista ei voi jättää yksin kotiin lomalla edes täysi-ikäisenä.

Monessa omaishoitoperheissä odotetaan arkea. Omaishoitajan kesälomakakku alkaa olla lusittuna. Ihanaa, koulu alkaa ja lapsen ollessa koulussa voi käydä rauhassa kaupassa. Hoitaa sen hammaslääkärireissun, mitä ei lapsen kanssa voinut tehdä ja toivoa, että kipeä hammas ei ole edennyt juurihoitovaiheeseen. Voi pestä pyykkiä, hoitaa lapsen asioita ja vaikka lukea päivän lehden ihan rauhassa. Itse ainakin huokaan taas helpotuksesta, että taas on yhdestä kesästä selvitty! Kymmenen viikkoa on niin pitkä aika, että ilman pyörätuolia ja poikaa tuntuu kauppaan meneminen varmasti taas oudolta, ihan kuin olisi alasti liikenteessä.

Suomen koulurauha julistetaan tänä vuonna Kouvolassa 19.8.2015. Kymen piirin MLL on yhteistyössä Same-eYes Oy:n kanssa tehnyt videon STOP-koulukiusaamiselle. Myös Leijonaemot ry on puhunut koulurauhan puolesta ja tehnyt Kaveriksi-dvd:t, jotka kertovat hyvästä kaveruudesta ja siitä, että ketään ei saa kiusata. Tänä vuonna koulunsa aloittaa myös ystäväni tytär. Kuten oma liikuntavammainen poikani, menee hänkin ihan tavalliseen kouluun, tavallisten lasten luokkakaveriksi. Toivon sydämestäni, että ystäväni tytär saa yhtä hyvän vastaanoton koulussa kuin oma poikani kahdeksan vuotta sitten. Hän on aina saanut olla juuri se ihana ainutlaatuinen itsensä ja saanut hyviä kavereita koulussa. Koskaan häntä ei ole kiusattu.

Pienet ekaluokkalaiset ja muut koululaiset ovat kohta liikenteen seassa. Huolehditaan me aikuiset siitä, että heillä on turvallinen koulumatka! Ja kaikki koululaiset, pitäkää te huoli siitä, että kaikille on kivaa koulussa!
Leijonaemot ry toivottaa kaikille hyvää ja turvallista kouluvuotta!

Koululuokille hyvä video: Kaveriksi Samu

Päiväkotiryhmille hyvä video: Kaveriksi Peppi

samunkoulumatka

 

 

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Janet, Leijonaemot ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s