Rakas Sisupussini

Kirjoittaja: Leijonaemo

Voi kunpa joku osaisi opettaa minulle kuinka epilepsia toimii. Kunpa oppisin tietämään, milloin kohtaus tulee. Kunpa oppisin ymmärtämään, miltä se sinusta tuntuu. Kunpa tietäisin, kunpa pääsisin pääsi sisälle. Epilepsia on vielä vieras, outo ja pelottava. Kohtaukset ovat välillä lyhyitä ja välillä ne kestävät yli tunnin. Välillä pärjätään kotona ja toisinaan soitetaan ambulanssi. Epilepsia tuntuu niin lohduttomalta. Mitä elämästä voi tulla, jos sitä ei saada hallintaan? Kuinka voin koskaan oppia luottamaan, elämään ja nauttimaan? Olet väsynyt ja itkuinen, mutta vielä niin pieni, ettet osaa kertoa tunteistasi sanoin. Voin vain pitää sinua sylissä ja lohduttaa, olla läsnä ja lähellä. Mutta silti en ymmärrä tuskaasi. En tiedä, mitä sinä käyt läpi pienen pääsi sisällä. Miltä lihaksissasi tuntuu, kuinka kehosi voi kohtauksen aikana ja sen jälkeen? Mahdatko edes muistaa kohtauksesta mitään jälkikäteen?

Rakas pieni sisupussini. Synnyit tammikuun kovimmilla pakkasilla, silloin kun kuu oli kirkas ja tähdet tuikkivat. Silloin, kun pakkanen oli niin kireää, ettei kukaan liikkunut ulkona. En olisi millään halunnut synnyttää sinua silloin. Olisin halunnut pitää sinut sisälläni siihen asti, että leskenlehdet olisivat puhjenneet. Siihen asti, että viimeisetkin lumet olisivat kadonneet metsien varjopaikoilta. Mutta sinulla oli kiire tähän maailmaan. Niin malttamaton pieni mies, ettei sinua pidätellyt mikään. Sinun ainutlaatuinen tarinasi alkoi silloin.

Keskosuuden jälkiä kannamme mukanamme ikuisesti. Sinä omaasi erilaisten diagnoosien muodossa ja minä omaani sydämessäni. Olet opettanut minulle niin paljon, niin valtavan paljon, ettei tällaista tietomäärää löydy mistään kirjasta. Vielä muutama yö pieni sisukas leijonanpentuni, sitten syödään kakkua.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s