Leijonaemot ry: liikunta ja hyvinvointi 2016

Kirjoittaja: Janet Grundström

Leijonaemojen 2016 vuoden teemana on liikunta ja hyvinvointi. Erityislapsen vanhemmuus on rankkaa. Se käy myös kunnon päälle. Jotta vanhempi jaksaa, on hänen huolehdittava myös itsestään. Kuten lentokoneen turvaohjeissa sanotaan: laita ensin happimaski itsellesi ja auta vasta sen jälkeen muita.

Omasta itsestään huolehtiminen jää usein vähemmälle lapsen voinnin huonontuessa. Kun aika kuluu lapsen asioita järjestellessä ja arjen imussa, tulee helposti tingittyä omasta ajasta ja itsensä hoitamisesta. Totuus on kuitenkin se, että jotta jaksaa auttaa ja avustaa liikuntavammaista lasta on pysyttävä kunnossa.

Erityislapsen vanhemmalle harrastaminen on haastavaa. Lapselle pitää saada luotettava ja hyvä hoitaja siksi aikaa kun vanhempi on harrastamassa. Jos luontaista tukiverkkoa ei ole, voi sopivan hoitajan löytyminen käydä ylivoimaiseksi. Hoitojärjestelyt voi myös maksaa niin paljon, että omaishoitaja ei pysty maksamaan hoitomaksua kalliista jumppasalin maksusta puhumattakaan.

Espoo näyttää tänä vuonna esimerkkiä. Se tarjoaa kunnan kanssa sopimuksen tehneelle omaishoitajalle maksuttoman sisäänpääsyn kaupungin uimahalleihin ja kuntosaleihin. Harmi vaan, että tätä etua ei tarjota niille omaishoitajille, jotka eivät ole hakemisesta huolimatta saaneet sopimusta omaishoidon tuesta, mutta tekevät silti tärkeää omaishoitajan työtä. Leijonaemot haastaa muitakin kaupunkeja tämän saman edun tarjoamiseen omaishoitajille!

Itse huolehdin kunnostani käymällä ryhmäliikuntatunneilla, kuntosalilla ja koiran kanssa kävelyllä. Vaikka arki on hektistä olen tehnyt niin, että merkitsen almanakkaani aina viikon alussa omat jumppa-aikani. Meillä harrastamiseni mahdollistaa rakas mieheni, joka hoitaa poikaa kun olen jumppaamassa. Olen myös opetellut sanomaan ei kaikelle ylimääräiselle, että minulle jää aikaa itseni hoitamiseen.

Leijonaemot starttaa helmikuussa teemavuoden käyntiin liikunnan ja hyvinvoinnin aakkosilla. Helmikuun 1. – 29.2 julkaistaan joka päivä teemaan liittyvä kannustava mietelause. Voit seurata kampanjaa Leijonaemojen Instagramissa.

Maaliskuussa julkaisemme Leijonaemojen Facebook-ryhmässä ma-ke-pe jumppaohjeita videoina. Ne ovat sellaisia, joita voi toteuttaa kotona tai sairaalassa. Ja huhtikuussa julkaisemme terveellisiä ja helppoja ruokaohjeita.

Leijonaemojen tapahtumissa on tänä vuonna myös vuoden teema esillä. Liikunta ja hyvinvointipäiviä järjestetään mm. Helsingissä 13.2. ja Hämeenlinnassa 19.3.

Minä haastan jokaisen Leijonaemon huolehtimaan itsestään. Koskaan ei ole liian myöhäistä huolehtia siitä elämäsi mahtavimmasta tyypistä, eli sinusta itsestäsi!

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Leijonaemot ry

One response to “Leijonaemot ry: liikunta ja hyvinvointi 2016

  1. Minna Granstrm

    Date: Tue, 26 Jan 2016 12:15:56 +0000 To: rakas_13@hotmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s