Tennistä ja vertaistukea

Kirjoittaja Pia Lemmetty

Erityislapsen vanhempi joutuu miettimään ja murehtimaan elämässään uskomattoman paljon eri asioita. Ensinnäkin, on kaikki käytännön asiat: hakemukset, anomukset, lausunnot, terapiat, kouluasiat – lista on loputon. Ja toinen, se raskaampi taakka, on miettiä elämää, miettiä miten oma lapsi tulee pärjäämään, miten itse jaksaa, miksi kaikki meni niin eri tavalla, kuin ehkä alunperin oli toivonut tai suunnitellut.

Kun pää kuormittuu, olisi tärkeää saada vastapainoksi jotain aivan muuta. Liikunnan merkityksestä puhutaan paljon. Säännöllinen liikkuminen tukee fyysistä terveyttä, mutta auttaa myös jaksamaan erilaisten haasteiden kanssa painimisessa.

Liikkua voi monella tavalla ja olisi tärkeää, että jokainen löytäisi sen oman, itselle sopivan tavan. Yksi erinomainen liikuntamuoto sekä kehon että mielen hyvinvointiin on tennis. Se on laji, jossa yhdistyy fyysinen treenaaminen ja uuden oppiminen upealla tavalla. Vaikka kyse on yksilölajista, tapahtuu harjoittelu usein ryhmissä ja on siis myös sosiaalista kanssakäymistä.

Leijonaemoille tarjoutui mahdollisuus tutustua tennikseen helmikuussa, kun järjestimme yhteistyössä TennisHedmanin kanssa Voimauttava Vertaistuki -päivän Talin Tenniskeskuksessa. Päivä sai niin innostuneen vastaanoton ja hyvät palautteet, että yhteistyö jatkui myös Leijonaemojen tenniskurssin muodossa. Kahdeksan kerran peruskurssi on nyt puolivälissä, ja mukana olevat kuusi Leijonaemoa ovat innoissaan uudesta harrastuksestaan.

“Tenniksessä koukutti heti ensimmäisellä kerralla se, että siinä pitää unohtaa kaikki muu ja keskittyä koko ajan siihen mitä on tekemässä. Ei voi miettiä tulevaa kauppareissua tai muita tekemättömiä hommia. Saa ajatukset kerrankin kunnolla pois arjen hulabaloosta” kommentoi eräs kurssilainen.

tennis

Tavoitteekseen Leijonaemojen tennisryhmä on asettanut peruslyöntien oppimisen ja sen, että oppisi pelaamaan niin hyvin, että voisi käydä myös porukalla pallottelemassa.  Yksi ryhmäläisistä kertoo kokemuksistaan: “Vaikka muuten en kovin teknisistä lajeista piittaa, tenniksessä kiehtoo sen monipuolisuus. Olen sitä lätkinyt silloin tällöin, mutta halusin oppia tarkemmin. Nyt tuli mahdollisuus siihen!”

Valmentaja saa koko ryhmältä hehkutusta: “Hän on hyvä tsemppari ja ottaa hienosti huomioon kaikkien pelaajien tason. Hän antaa aina kivasti palautetta onnistumisista!

Leijonaemojen tennisryhmä kokoontuu lauantaisin Talin Tenniskeskuksessa. Sen verran hyvä fiilis ja innostus on vallannut koko porukan, että jatkokurssia syksylle suunnitellaan jo.  Vertaistuki voi olla monenlaista : tenniskentällä erityislasten vanhempien kanssa ei ehkä niin puhuta lapsista, vaan tehdään asioita yhdessä ja pidetään hauskaa – se on voimaannuttavaa ja tuo hyvän mielen!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Pia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s