Huudan ääneen mut se pois ei mee

Kirjoittaja: Leijonaemo

Milloin tämä menettämisen pelko loppuu?

Silloin kun olit vasta syntynyt ja elämän lankasi oli hauraimmillaan, kysyin usein lääkäreiltä jäätkö henkiin. He eivät koskaan voineet luvata sitä minulle ja niin lakkasin kysymästä. Pääsimme aikanaan teho-osastolta pois ja jossain vaiheessa kotiinkin, mutta koskaan kukaan ei ole antanut minulle lupaa hengähtää. Kukaan ei koskaan luvannut, että nyt olemme selvillä vesillä, nauti elämästä, lapsesi jää henkiin.

Istun sohvalla ja kuuntelen kuinka ambulanssin hälytyssireenien ääni loittonee pihaltamme. Olet taas matkalla sairaalaan. Ymmärrän miksi yksikään lääkäri ei voinut sitä minulle luvata. Koska kukaan ei tiedä milloin lankasi muuttuu liian ohueksi ja katkeaa. Siksi huudan ääneen pelkoani, suruani, tuskaani. Ja vaikka huudan ääneen, pelko ei mene pois. Lähden perääsi sairaalaan heti kun minulla on siihen mahdollisuus. Olet hengissä. Katson käsiäsi joihin on yritetty pistää kanyylia liian monta kertaa. Miten se voi olla niin vaikeaa?

Istun keinutuoliin odottamaan hetkeä jolloin heräät. Siihen voi mennä vielä pitkään. Syön suklaata ja laitan lähipiirille viestiä. Olet väsynyt, mutta hengissä. Niin monta kyyneltä vuoksesi on vuodatettu, niin monta neulan pistoa pieni kehosi on ottanut vastaan, niin monta yötä olet ollut sairaalassa.

Pelko elää meissä. Me elämme sen kanssa. Se ei katoa koskaan. Se ei mene pois.

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Leijonaemo

One response to “Huudan ääneen mut se pois ei mee

  1. Pallero

    Hyvä kirjoitus. Itse ajattelen niin, että kaikkeen tottuu. Jopa menettämisen pelkoon ja ambulansseihin ja siitä kaikesta tulee arkea. Voimia sulle samanlaisessa tilanteessa elävältä ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s