Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 20.-27.11.2016.

Valtakunnallista omaishoitajien viikkoa vietetään 20.-27.11.2016. Sen kunniaksi Leijonaemot ry:n blogissa julkaistaan viikon aikana erityislapsen vanhemman ja omaishoitajien tarinoita.

Leijonaemot ry on huolissaan lasten omaishoitajien asemasta Suomessa. Yhdistykselle on välittynyt viesti, että kunnat ovat muuttamassa omaishoidon myöntämisen kriteerejä. Kunnat myös tulkitsevat kriteerejä vaihtelevasti ja omaishoitajat ovat eriarvoisessa asemassa asuinpaikkakunnasta riippuen. Moni omaishoitaja pelkää jäävänsä ilman omaishoidon sopimusta tai sitä että, omaishoidontuki oleellisesti pienenee.

Kohdellaanko ketään muuta ammattiryhmää yhtä huonosti kuin omaishoitajia? Emme pystyisi edes kuvittelemaan, että sairaanhoitajan työn vaativuuden kriteerejä muokattaisiin ja todettaisiin, että samasta työstä maksetaan puolet huonompi palkka tai palkkaa ei makseta ollenkaan. Sairaanhoitaja vaihtaisi työpaikkaa tai jopa ammattia. Mutta lastaan omaishoitava ei voi näin tehdä. Lapsi on hoidettava joka tapauksessa.

Leijonaemot ry tekee töitä sen eteen, että tulevaisuudessa kaikkia omaishoitajia kohdeltaisiin tasavertaisesti, riippumatta missä he asuvat ja keitä he hoitavat, omaa lastaan tai lähiomaistaan. Omaishoitajien työ on arvokasta meille kaikille, se säästää vuosittain miljoonia euroja yhteiskunnan varoja, myös meidän veronmaksajien rahoja. Kaikkien omaishoitajien tulee saada tekemästään arvokkaasta työstä asianmukainen korvaus. Yhdessä, tehdään omaishoitajat näkyviksi ja kuulluiksi!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemot ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s