Pitkiä katseita

Kirjoittaja: Leijonaemo

Lapset asettuvat jonoon ja astelevat hakemaan joulupukilta pieniä paketteja. Olet sylissäni koska et osaa kävellä. Kun meidän vuoromme tulee, pyydän sinua tarttumaan pakettiin. Ei onnistu. Yrität uudelleen, mutta ei onnistu vieläkään. Näen pukin häkeltyneen ilmeen. Otan lahjan omaan käteeni ja menemme lattialle avaamaan sitä. Sinua kiinnostaa paketin lahjanauhat enemmän kuin sisältö.

Kukaan ei sano mitään, mutta katseet ovat pitkiä. Kukaan ei kysy miten teillä menee. On helpompaa olla kysymättä kuin kuulla totuus. Menemme syömään piparkakkuja ja lasten kanssa on helppo jutella. He pitävät sinua vauvana, vaikka olet oikeasti heitä vanhempi, mutta en kerro sitä heille. Aikuisten katseet ovat edelleen pitkiä. Niissä näkyy sääli. Osalla myös pelko. Meillekin olisi voinut käydä noin.

Minä en kaipaa kadehtimista enkä sääliä. Löydän elämästämme valtavasti hyviä asioita. Olen onnellinen tässä hetkessä, kun tiedän kuinka huonosti asiat voisivat pahimmillaan olla.

En tiedä mitä niiden pitkien katseiden takana ajatellaan. Mitä suljettujen luomien alla illalla viimeisenä käy mielessä. Luultavasti meidän perheen asiat eivät kiinnosta ketään kauaa. Kaikilla on omat murheensa ja omat univelkansa. Mutta katseiden takia en jätä lähtemättä. En edes niiden säälivien. Minä kannan sinua niin kauan kuin lihakseni sallivat. Kannan sinut kaikkialle minne pyörien päällä ei pääse. Olen sinun kätesi, äänesi ja jalkasi.

Enkä aio pyytää anteeksi sitä että toin vammaisen lapseni terveiden lasten joukkoon. Se ei ole tarttuvaa. Kokeilkaa vaikka.

Törmään myöhemmin kassajonossa tuttuun sairaanhoitajaan, hän puhuu sinulle ja ottaa sinut syliin siksi aikaa kun maksan ostokseni. Vaihdatte kuulumisia ja hymy leviää molempien kasvoille. Silloin ajattelen, että voi kumpa kaikki olisivat noin rohkeita. Puhuisivat sinulle, ottaisivat syliin ja nauraisivat kanssasi. Silloin he tietäisivät, ettei ole mitään syytä sääliä.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s