Vihreitä askelia

Kirjoittaja: Leijonaemo

En enää muista päivää jolloin saimme sinut sairaalasta kotiin, mutta oli toukokuu ja kesä oli tulossa. Kotiuduit yli sadan sairaalassa vietetyn vuorokauden jälkeen ja olit kovin pieni ja hento. Ruokimme sinua isäsi kanssa tuttipullolla ja väsymyksen iskiessä sait maitoa nenämahaletkun avulla.

Lääkäri sanoi että sinun tulee pysyä terveenä. Emme saaneet mennä suuriin ihmisjoukkoihin, kauppakeskuksiin tai marketteihin. Ja niinpä hyvin pian seinät alkoivat kaatua päälleni. Kävin terapiassa ja itkin pois ahdistustani. Opettelin sietämään epävarmuutta. Olithan lainaa vain, eikä kukaan osannut sanoa kuinka kauan saisimme pitää sinut.

Ulkoilu oli kuitenkin sallittua. Ja niin opetin sinut nukkumaan vaunuissa päiväunesi. Kävelimme läpi kauniiden omakotitaloalueiden, puistojen ja yli purojen. Kävelimme pientä metsätietä traktorin jälkien keinuttaessa vaunuja. Kävelimme niin kauan että tie päättyi pellolle. Toisinaan mies vei meidät autolla meren rantaan, josta kävelimme kotiin. Merituuli ja vihreät rantaniityt antoivat voimaa. Kävelimme ohi tervantuoksuisten venevajojen ja pitkin joen rantaa. Hain kioskilta jäätelön ja nautin auringosta. Kävelimme ohi puutalojen ja vanhan kivikirkon. Ja kun saavuimme kotiin, olin kuin uudesti syntynyt.

Nyt kun olet jo iso ja vaunulenkit ovat taakse jäänyttä elämää, huomaan kaipaavani metsän vihreyttä, syksyn ruskaa ja talven lumisia peltoja. Sinä annoit minun nauttia luonnosta, sen kaikista tuoksuista ja väreistä.

Näinä talven pimeinä iltoina nostan sinut kelkkasi kyytiin ja kävelemme läpi metsäpolun puistoon saakka. Laskemme mäkeä ja nauru kuplii suustasi. Luonto on onneksi edelleen tässä lähellä, eikä se ole menossa mihinkään.

vaari-kati-4cr

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s