Sinua tarvitaan pikkuinen

Kirjoittaja: Leijonaemo

Tyhjennän laukuista likaisia vaatteita ja syömättä jääneitä eväitä. Käteeni osuu nippu tarroja. Urheustarroja verikokeista, röntgenistä, MRI:stä ja shunttipunktiosta. Minun on pakko pysähtyä hetkeksi miettimään kuinka paljon sinulle tehtiin kokeita näiden päivien aikana. Pakollisia kokeita ja kuvauksia, jotta löydettäisiin syy surkeaan vointiisi.

Samalla mieleeni palautui hetki parin viikon takaa. Olimme saapuneet illalla hotellille ja etsin itselleni yöasua. Meidän vaatteemme olivat samassa kassissa, sillä olinhan varautunut olemaan kanssasi sairaalassa. En vain ollut mitenkään varautunut siihen, että sinä joudut teho-osastolle. Sinne hiljaiselle osastolle, missä vanhemmat eivät voi yöpyä lapsensa vierellä. Kyyneliä nieleskellen siirsin vaatteitasi syrjään ja etsin itselleni päälle pantavaa. Enkä voinut olla ajattelematta, että tarviitaanko näitä enää koskaan.

Hotellin aamupalalla oli syötävä vaikka ruoka ei olisi maistunutkaan. Vastaanottovirkailijoiden ymmärtäväinen katse. He ovat vieläkin täällä, monesko yö tämä jo on. Heidän lapsensa on kuulemma teholla. Ja kun tuli aika kirjautua hotellista ulos, ei se ollut merkki siitä että pääsisit kotiin. Se kertoi vain siitä että pääsit pois teholta ja toinen vanhemmista sai yöpyä kanssasi osastolla.

Mutta nyt kun pesen kotona pyykkiä, se on merkki siitä että olemme koko perhe kotona. Se on merkki siitä että sinun vaatteitasi tarvitaan. Liimaan tarrat niille varattuun paikkaan ja ajattelen, että toivottavasti ei koskaan enää, samalla kuitenkin tietäen ettei tämä ollut viimeinen kerta.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s