Tiimi, äitini ja minä

Kirjoittaja: Aino Ikävalko

On olemassa ihmisiä, joiden läsnäolossa on jotain niin vankkumatonta, rauhoittavaa ja ainutlaatuista, että heidän seurassaan varjotkin muuttuvat valoksi. Kutsun tällaisia ihmisiä kallioihmisisiksi, ja äitini ehdottomasti lukeutuu tähän harvinaiseen ihmisryhmään.
Mikään kaikista tavanomaisin hän ei ole, eikä helpoinkaan. Hänellä on aina sanansa sanottavana ja useammat mielipiteet rakentuvat niin, ettei poikkeaville jää tilaa. Hän on voimakastahtoinen, mustavalkoinen ja periaatteellinen. Mutta mieleenpainuvimmat ihmiset usein ovat nimenomaan sopivasti kaikkea.
Pilke silmäkulmassani on häneltä. Äidiltä olen oppinut, ettei ole asiaa, johon ei voisi suhtautua huumorilla tai josta ei hyvässä seurassa voisi heittää hiukan herjaa. Olen onnistunut säilyttämään lapsenmielisyyteni. Kun istuimme äidin kanssa sairaalassa ties kuinka monennen kerran silloin, kun olin lapsi, alkoi äiti lääkäriä odotellessa rakentaa kumihanskoista kanoja. Muistan vieläkin, miten hauskaa meillä oli. Kesken iltapalan äiti päätti yllättäen alkaa imitoida Pulttiboissin James Potkukelkkaa, ja pian myös sisarukset harppoivat pitkin isoa taloa tehden samaa.
Äitini on pitänyt minusta huolta siitä asti, kun kaksitoista viikkoa etuajassa putkahdin maailmaan. Hän on pidellyt minua sylissään ja opetellut elämään sen kanssa, etten oppinut samoja asioita kuin muut. Hän on ojentanut oman piirakkapalansa minulle, nukkunut katkonaisesti, taistellut oikeuksistani ja saanut joskus olemuksellaan esiin sen ihmisen, joka kiukuttelee sydämensä kyllyydestä. Aina hän on siinä ollut, tehnyt parhaansa ja voisin veikata, että monesti enemmänkin. Väsymätön äiti ei ole ollut, mutta vahvempi kuin kukaan toinen lähelläni.
Kun haluan tietää, miten elämässä tulee kulloinkin toimia, soitan äidille. Tuntuu, että hän on aina askeleen edellä muita. ”Me olemme tiimi”, sanoi äiti viisi vuotta sitten, kun tein lähtöä lapsuudenkodista.
Tulemme aina olemaan.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Leijonaemot ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s